Saturday 5 March 2011

Fototöötluse ülesanne

5. nädal

Oi kui lahe ülesanne. Olin ju varem Flickr`t kasutanud, aga kui vaja ei ole ja keegi ei anna ülesannet, on siis seda aega ja ettevõtmist?

Minu pildivalik on siis selline:

1. Kuressaares käisin paar aastat tagasi V.Jahimehe fotokoolitusel

2. Jõmmuga mööda varakevadist Emajõe luhta sõita oli vapustav kogemus.

3. Leigo järvemuusikalt tegin pildi mobiiliga

Siia koostasin juhendi, et edaspidi oleks hea kasutada.

Palun abi. Miks kaardi all olevad pildid ei kuva korralikult blogis?

1. Laadisin Flickr`sse üles 3 fotot.

2. Sidusin kõik lisatud fotod ka kaardiga. Seda saab teha kõige kiiremini üksiku foto vaates kasutades foto peal olevat nuppu “Actions”.

3. Peale seda, kui fotod kaardiga on seotud, kasutasin veebipõhist rakendust, mis fotodest kena koondlehe teevad. Teenuse leiab aadressi http://mapaset.4bcj.com/wizard.aspx alt. Teenuse kasutamiseks on tähtis, et kõik asukohaga fotod, mida ülesande kasutamiseks kasutada, oleksid Flickris ühes kaustas (Set).

4. Kui vajalikud parameetrid sisestatud ning õige kaust valitud, tekitatakse kaart, millel kuvatakse kõik kaardiga seotud fotod.

5. Järgmise vaate peal saab valida kaardi laiuse (mis peaks ühtima näiteks ajaveebi sisu laiusega) ning suurenduse taseme (zoom).

6. Peale seda kui kaart on seadistatud, tuleb kopeerida lehe alumisest servast iFrame kood oma ajaveebi postitusse.

2 comments:

  1. See MapASet poolt pakutav iframe kood on natuke vigane. Nimelt on seal iframe raami kõrgus ainult 20 pikslit suurem kui kaardi kõrgus ja seetõttu e mahu fotod raami sisse ära. Sinu iframe kõrgus on praegu height="220". Kui Sa paned selle asemele 320, siis mahuvad pildid kaardi alla ära. Ka kannatab seda iframe raami siin blogis natuke laiemaks teha (hetkel width="320").

    ReplyDelete